|
|
|
|
|
Materiali, viri, pripomočki, delavnice, vprašalniki in ideje za vzgojitelje in učitelje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiali, viri, pripomočki, delavnice, vprašalniki in ideje za svetovalne delavce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiali in članki za ravnatelje in vodje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Več o portalu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nazaj na prvo stran
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji e-sporočilo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Testo za gnetenje iz škroba (kuhano testo, ni užitno!)
|
 |
|
|
|
|
|
|
Pripomočki
|
|
|
|
1 kg
soli
1 l
vroče vode
pol l mrzle vode
1 kg
jedilnega škroba |
|
posoda
skleda
deska
|
|
|
|
|
|
|
Postopek
|
|
|
- V posodi zmešajte sol in vročo vodo ter zavrite.
- V skledi zmešajte škrob in mrzlo vodo.
- Škrobno mešanico prilijte v vrelo slano vodo in premešajte.
- Kuhajte na zmerni temperaturi in mešajte, dokler se testo ne zgosti.
- Testo stresite na desko.
- Ko se ohladi, ga dobro pregnetite, da bo enakomerno.
- Gnetite testo in oblikujte različne izdelke.
|
|
 |
Opozorila
|
|
- Pazite - vroče!
- Ne gnetite testa, dokler se ne ohladi na primerno temperaturo za gnetenje z rokami.
- To testo je na otip rahlo zrnato.
- Testo se posuši in strdi v 1 do 2 dneh.
- Testo je bele barve.
- Izdelke lahko sušite v pečici 1 uro pri 100º C
- Testo ostane uporabno dolgo časa, če je shranjeno v zaprti posodi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvoj otrok in mladostnikov
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izbrane misli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sporočila otrok in mladostnikov odraslim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
© dr. Kristijan Musek Lešnik in Inštitut za psihologijo osebnosti, 2007
Članki, viri, pripomočki, vprašalniki in drugi materiali objavljeni na spletni strani so nastali v letih 1999 do 2007. Naročniki lahko neomejeno uporabljajo, tiskajo in razmnožujejo vsebino portala. Spreminjanje vsebine ni dovoljeno.
|
|