|
|
|
|
|
Materiali, viri, pripomočki, delavnice, vprašalniki in ideje za vzgojitelje in učitelje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiali, viri, pripomočki, delavnice, vprašalniki in ideje za svetovalne delavce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiali in članki za ravnatelje in vodje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Več o portalu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nazaj na prvo stran
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pošlji e-sporočilo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cimetovo testo za gnetenje in oblikovanje (lepo diši, vendar ni užitno!)
|
 |
|
|
|
|
|
|
Pripomočki
|
|
|
|
1 kg
moke
0.5 kg
soli
3 jedilne žlice mletega cimeta
0.4 do
0.5 l
tople vode
|
|
deska
skleda
pekač
plastična folija
|
|
|
|
|
|
|
Postopek
|
|
|
- V skledi zmešajte moko, sol in cimet.
- V sredino mešanice naredite jamico.
- V jamico vlijte vodo.
- Zmes pregnetite z rokami v enakomerno testo.
- Testo 5 minut gnetite na nekoliko pomokani deski, da bo postala povsem enakomerno in brez grudic.
- Testo pred uporabo zavijte v plastično folijo in dajte za 20 minut v hladilnik.
- Testo uporabite kot katerokoli drugo modelirno maso, na primer za izdelavo okraskov, ki jih iz zvaljanega testa izrežete z modeli za piškote.
|
|
|
Različne možnosti
|
|
|
- Izdelke pecite 1 uro pri 180º C, da se strdijo.
- Posušene in trde izdelke lahko pobrusite in polakirate.
- Med oblikovanjem lahko koščke zlepite skupaj z vodo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvoj otrok in mladostnikov
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izbrane misli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sporočila otrok in mladostnikov odraslim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
© dr. Kristijan Musek Lešnik in Inštitut za psihologijo osebnosti, 2007
Članki, viri, pripomočki, vprašalniki in drugi materiali objavljeni na spletni strani so nastali v letih 1999 do 2007. Naročniki lahko neomejeno uporabljajo, tiskajo in razmnožujejo vsebino portala. Spreminjanje vsebine ni dovoljeno.
|
|